Besplatni SEO alati za uspeh digitalnog marketinga

Besplatni SEO alati mogu biti dobri alati koji su od velikog značaja ako želite da uspete u digitalnom marketingu.

Verujte nam. Pokušali smo da napravimo veb stranice sa i bez njih, a dobri alati čine proces mnogo lakšim. Preciznije rečeno našu prvu web stranicu, stranicu Mafi Design kada nismo mogli ni po jednoj ključnoj reči da pronađemo ni na desetoj stranici, Agencija za digitalni marketing Mafi Design Niš, okrenula se usavršavanjem i sticanjem novih saznanja o optimizaciji veb stranica.

Umesto  da trošite hiljade dinara svakog meseca da biste poboljšali svoj SEO, možete koristiti besplatne SEO alate.

Umesto da trošite hiljade dinara svakog meseca da biste poboljšali svoj SEO, možete koristiti besplatne SEO alate. Postoji mnogo besplatnih SEO alata za digitalni marketing koji rade jednako dobar posao (a ponekad čak i bolje) od plaćenih alternativa.

U ovom postu pokazaćemo vam mnogo besplatnih SEO alata.

Ovi alati su savršeni bilo da ste malo preduzeće ili veliki web prodavac.. Štaviše možete ih koristiti ukoliko ste iskusni marketinški stručnjak ili potpuni početnik. Dakle, pređimo na bespaltne SEO alate.

Google Analytics 4

Ukoliko niste do sada, pravo je vreme da se krenete sa Google analitikom 4. Nova verzija Google analitičke ponude možda nije svima omiljena alatka, ali je i dalje najmoćnija platforma za analitiku na planeti.

Google Ananlytics 4 nudi drugačiji pristup od Univerzalne analitike tako što:

Standardno prikupljanja podataka sa veba i aplikacija

Korišćenje podataka zasnovanih na događajima umesto podataka o sesiji

Dodavanje kontrola privatnosti.

Direktna integracija sa drugim platformama. Ne morate da počnete od nule ako već imate veb lokaciju koja koristi Univerzalnu analitiku. Google je napravio alatku za migraciju kao pomoć. A ako nikada ranije niste koristili Google analitiku, možda će vam biti lakše nego svima drugima.

Google Analytics 4 Besplatni SEO alat Mafii Design

Ubersuggest

Ovo je jedan od najsveobuhvatnijih i najjednostavnijih SEO alata za digitalni marketing na tržištu.

Zaista, vam toplo preporučujemo da pogledate Ubersuggest—jedan od najboljih SEO marketinških alata koje koristimo skoro svaki dan.

Zašto ga toliko koristimo? Zato što nam pomaže da pobedimo u trci za SEO na nekoliko načina. Možemo ga koristiti za:

Pronađite nekonkurentne ključne reči sa velikim prometom.

Nabavite ideje za sadržaj za koje je dokazano da se rangiraju i delite ih.

Otkriva podatke o povratnim vezama za naš sajt i sajtove naših konkurenata.

Razumite konkurenciju i izvršite obrnuti inženjering u njihovim SEO naporima.

Na primer, ovo možete videti besplatno ako unesete domen:

Dobićete procene saobraćaja, podatke o povratnim vezama, rangiranje ključnih reči i najbolje SEO stranice.

Unesite ključnu reč i videćete obim pretrage, poteškoće sa SEO-om, poteškoće plaćene pretrage, procenu cene po kliku i mnoštvo srodnih ključnih reči.

Ubersuggest jedan od najboljih SEO marketinških alata koje koristimo skoro svaki dan.

Lako je platiti reklamu i biti na vrhu, koristite besplatne SEO alate i ostanite na vrhu.

Uostalom, Agencija za digitalni marketing Mafi Design, prati svoju konkurenciju, čak i one koje reklamiraju svoje kurseve vezane za digitalni marketing, optimizaciju sajta, a nisu optimizovali svoje web stranice. Naime, i laik može uz sledeći, besplatni SEO alat dobiti osnovne informacije o svakoj veb stranici. O Google PageSpeed Insights smo govorili u prethodnom postu.

Google PageSpeed Insights

Da li je brzina stranice bitna kada je u pitanju SEO i rangiranje na pretraživačima?

 U prvim danima optimizacije za pretraživače, odgovor je bio ne. Danas se, međutim, sve to promenilo. Google jasno stavlja do znanja da se brzina sajta koristi u rangiranju veb pretrage.

Zato je Google PageSpeed Insights jedan od naših najboljih SEO alata. Nijedan drugi alat nije blizu kada je u pitanju brža veb lokacija.

Nakon što unesete svoju URL adresu, stranica sa rezultatima izbacuje mnoštvo informacija. Ovo uključuje:

Core Veb Vitals Assessment

Problemi sa performansama

Pristupačnost

Mogućnosti

SEO rezultat

Google PageSpeed Insights  Mafi Design

Najveći skup rezultata je osnovna procena vitalnosti vaše veb lokacije. Kao što vidite, naš sajt prolazi sjajno. U nastavku imate ocene PageSpeed u četiri kategorije: performanse, pristupačnost, najbolje prakse i SEO.

Želite da vaš rezultat bude što bliže 100 u svakom od ovih. Ako ustanovite da je to nešto manje od toga, ne ustručavajte se da pratite savete Agencije za digitalni marketing Mafi Design.

Upravo zbog toga dajemo profesionalni savet: ne zaboravite da proverite brzinu i za mobilne i za desktop uređaje. Želite da postignete visok rezultat za oba uređaja.

Google Search Console

Da li koristite ovaj besplatni i moćni alat za optimizaciju pretraživača?

Još jedan od Google-ovih besplatnih SEO alata za digitalni marketing, ovo je onaj koji će vam dati jasnu predstavu o tome kako vaša veb lokacija funkcioniše, a neophodna je za svako malo preduzeće.

Kontrolna tabla će vam dati solidan pregled zdravlja vaše veb lokacije:

O ovome možete pročitati više na jednom od naših prethodnih postova.

Yoast SEO

Borite se da optimizujete svoju WordPress veb lokaciju?

Yoast SEO je jedan od vodećih besplatnih SEO alata,WordPress dodataka.

Yoast SEO je jedan od vodećih SEO WordPress dodataka. Neki ga čak mogu smatrati najboljim alatom za SEO optimizaciju. Ako želite da optimizujete elemente na stranici vašeg WordPress bloga, onda je ovo najbolja alatka za korišćenje

Ovaj alat olakšava kreiranje sadržaja prilagođenog SEO-u. To će vam pomoći da budete sigurni da uključite sve relevantne ključne reči u svoj sadržaj i meta podatke, održite svoju veb lokaciju zdravom iz perspektive SEO-a, pa čak i uočite mogućnosti za poboljšanje, kao što je dodavanje internih veza.

Ovako izgleda kada Agencija za digitalni marketing Mafi Design radi optimizaciju sajta. Da naglasimo, optimizacija sajta je dugotrajan proces, i svako obećanje da možete biti na vrhu Google pretrage za kratak period je neistina. Na svim našim projektima još uvek radimo optimizaciju sajta koristeći Yoast SEO alat.

Ovo su osnovni besplatni SEO alati. Pored njih postoje još više njih koje Agencija za digitalni marketing Niš Mafi Design više ili manje koristi.

Besplatni SEO alati novijeg datuma-Answer The Public

Alati za istraživanje ključnih reči mogu da vas odvedu daleko. Da biste otkrili svaku potencijalnu temu, morate da koristite alatku kao što je AnsverThePublic—još jedan od besplatnih alata za SEO i digitalni marketing. Ova platforma sluša podatke o automatski iz pretraživača i predstavlja svaku relevantnu frazu u formatu koji je lako shvatiti.

Evo kako to izgleda ako ukucamo digital marketing kao ključnu reč:

Google Trends

Google Trends je alatka za pretragu tema u trendu koju je kreirao Google. Pomaže vam da otkrijete teme koje trenutno izazivaju veliko interesovanje za pretragu i vidite kako se popularnost određenih tema menja tokom vremena.

Postoje dva glavna načina na koji možete da koristite ovaj alat. Prvi je da identifikujete potpuno nove teme o kojima ćete pisati. Mnoge teme uključene u Google trendove nisu toliko konkurentne. I, iako trenutno mogu imati relativno mali broj mesečnih pretraga, ta brojka bi mogla biti 10 puta veća u budućnosti.

Drugi način je da se uverite da je tema o kojoj razmišljate i dalje relevantna.

Besplatni SEO alat Google Trends

Teško je postići nivo saobraćaja bez jednog ili više SEO alata.Ovi besplatni SEO alati garantuju uspeh digitalnog marketinga .

Najbolja stvar u vezi sa ovim besplatnim SEO alatima je to što ne morate da platite ni jedan dinar da biste koristili bilo koji od njih. Svaki od njih je moćan, pun funkcija i besplatan za upotrebu — barem u određenoj meri. Dakle, nema razloga da ne isprobate nijednu od njih u narednim mesecima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Mafi Design