Višejezični sajt : Kako napraviti višejezični sajt sa WordPress-om i Polylang-om

Želite da proširite svoj WordPress sajt tako što ćete ga prevesti na više jezika? Polylang je odličan plugin koji vam omogućava da to uradite na jednostavan način. U ovom blog postu, objasnićemo kako podešavate Polylang i kreirate višejezični sajt.

Polylang je besplatan WordPress dodatak koji vam omogućava da jednostavno kreirate višejezične sajtove. Evo kako možete da ga koristite

Višejezični sajt Polylang plagin

Koraci za podešavanje Polylang-a:

Instalacija i aktivacija

Prvo morate da instalirate i aktivirate Polylang plugin. Idite na “Plugins” u WordPress admin panelu, kliknite na “Add New”, potražite “Polylang”, kliknite na “Install Now”, a zatim na “Activate”.

Višejezični sajt Polylang plagin izrada i optimizacija sajta Mafi Design Niš

Postavke jezika:

Nakon aktivacije, idite na “Languages” pod “Settings” u WordPress admin panelu. Dodajte jezike koje želite da koristite na svom sajtu. Postavite podrazumevani jezik i odaberite da li želite da koristite zastavice za prekidače jezika.

Višejezični sajt Polylang plagin izrada sajta Niš Mafi Design

Prevodi

Za svaku stranicu, post ili kategoriju možete odabrati jezik ili dodati prevod. Možete koristiti automatsko prevođenje ili ručno dodavati prevode

Višejezični sajt Polylang plagin Mafi Design

Meniji

Kreirajte različite menije za svaki jezik i dodajte ih na svoj sajt. Možete koristiti widgete za prekidače jezika ili izbornike jezika.

Postavke URL-ova:

Postavite kako će se URL-ovi prikazivati za različite jezike (npr. /en/ za engleski jezik).

Widgeti:

Polylang dolazi sa widgetima koji vam omogućavaju da dodate prekidače jezika, izbornike jezika ili listu jezika na vaš sajt.

Kreiranje višejezičnog sadržaja:

Sada možete kreirati višejezični sadržaj na svom sajtu, prilagođen jezicima koje ste odabrali.

Višejezični sajt -prednosti korišćenja Polylang-a

  • Jednostavno podešavanje i korišćenje
  • Mogućnost automatskog prevođenja ili ručnog dodavanja prevoda
  • Prilagođavanje URL-ova za različite jezike
  • Dodavanje prekidača jezika i izbornika jezika
  • Kreiranje višejezičnog sadržaja sa minimalnim naporom

Polylang je odličan alat za pravljenje višejezičnih sajtova na WordPress platformi. Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da brzo i lako napravite višejezični sajt za vašu publiku. Ako imate bilo kakvih pitanja ili problema, slobodno nas kontaktirajte!

Napravite korak ka globalnoj prisutnosti vašeg sajta i pružite sjajno iskustvo posetiocima širom sveta sa vašim višejezičnim sajtom kreiranim uz pomoć Polylang plugina!

Dodatak- višejezični sajt. Podešavanje Polylang-a

Najvažnija i vrlo zanimljiva funkcionalnost je automatsko otkrivanje jezika pretraživača. Bez obzira na to koji pretraživač ili jezik koristi posetilac, vaš sajt će automatski detektovati njihov jezik i prikazati odgovarajuću verziju sadržaja. Ovo znači da će vaš sajt biti prilagođen posetiocima širom sveta, pružajući im personalizovano iskustvo bez dodatnih napora sa njihove strane.

 Polylang podešavanje dodatna Mafi Design  izrada sajta Niš

Hvala što ste pročitali naš blog! Ako imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebna pomoć oko izrade višejezičnog sajta, slobodno nas kontaktirajte. Radujemo se što smo vam mogli pomoći da unapredite svoj online prisustvo!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Mafi Design