Zašto nam je potrebna Google Analitika 4?

Da li želite da Gogle analitika prati pretragu vašeg web sajta i da tako možete imati u vidu šta posetoci vašeg sajta najčešće pretražuju na vašem sajtu? Pretpostvaljam da znate da je sve to besplatno ?

Google analitika je usluga web analitike koja nam daje statistiku i osnovne analitičke alate za optimizaciju pretraživača (SEO) i marketinške svrhe. Google analitika je deo Google marketing platforme. Ova usluga je dostupna svima besplatno koji imaju Google nalog.

Google analitika se koristi za praćenje web lokacije i prikupljanje podataka o broju posetilaca.

Google analitika pomaže organizacijama , preduzećima, firmama koje poseduju web sajtove da odrede izvore korisničkog saobraćaja. Takođe mogu uz pomoć Google analitike da procene uspeh svojih kampanja i drugih marketinških aktivnosti. Ono što je jako interesantno mogu da dobiju i druge informacije o posetiocima kao npr o demografskim podacima (ovaj podatak je jako bitan davaocima usluga na lokalnom nivou, i svim malim preduzetnicima). Mali i srednji preduzetnici često koriste Google analitiku za dobijanje i analizu različitih analitičkih podataka o ponašanju kupaca. Rezultati tih analiza svavako se koriste za poboljšanje marketinških kampanja i povećanje saobraćaja na wveb lokaciji.

Naučite da čitate Google Analytics i da tumačite podatke na osnovu kojih ćete donositi dobre poslovne odluke

Nakon što dobijete moderan, brz i kreativan web sajt od neke digitalne agencije , uspešnost vašeg web sajta lako možete pratiti i na mobilnom telefonu uz pomoć Google analitike. Kako se aplikacija Google Analytics može skinuti besplatno u Play Story verujem da ćete dobiti i besplatnu 10 minutnu obuku povezivanja vašeg web sajta sa Google analitikom.

Da li je Google analitika 4 besplatna?

Besplatno je! Neće biti troškova za pokretanje oznaka na vašem web sajtu ili u aplikacijama.

Univerzalna analitika prestaće da važi 1. jula 2023.dok će 1. jula 2024. prestati da važi Google analitika. Google će tada preći na Google analitiku 4 (GA4).

U ovom ogromnom digitalnom svetu uvek postoji razlog iza svake promene. Postoji mnogo razloga da Google pokrene GA4. Da bi saznali razlog morate prvo znati znati razliku između GA4 i UA.

Najveća i najvažnija razlika je izveštavanje o različitim uređajima i platformama. Ovo je najveća prednost GA4. Na taj način ne morate da kreirate odvojena svojstva za web i aplikaciju. Na jednoj kontrolnoj tabli možete dobiti sve podatke sa veba, Androida i iOS-a.

Google analitika 4 na mobilnom telefonu, najbrži i najlakši način da “iz prikrajka” posmatrate posetioce vašeg sajta.

Trenutna Google analitika i Google analitika 4 su različite platforme i kako nije moguće prebaciti vaše podatke iz GA u GA4, Google analitika 4 krećete praktično od nule.

Zato budite brzi i što pre  podesite Google analytics 4 nalog!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Mafi Design